» produkty  » dokumentace  » kontakty  » jak na to  » krok za krokem  » pro partnery  » reference  » systémová řešení  » e-shop

Recepty

titulní stránka »» Babiččiny polenské pouťové mrkvánky

Babiččiny polenské pouťové mrkvánky

Nejprve si z mouky, másla, cukru, fenyklu, kvasnic, sádla a žloutků vypracujeme kynuté těsto, v teple ho necháme vykynout.

Mezitím si uděláme náplň. Do jemně nastrouhané mrkve dáme krupicový cukr, vanilkový cukr, fenykl a máslo. Chvilku dusíme. Udušenou mrkev necháme vychladnout. Ustojí-li se v mrkvi šťáva, po lehkém zmáčknutí ji slijeme, aby nebyla mrkvová náplň příliš řídká. Šťávu můžeme vypít.

Z vykynutého těsta vykrájíme bochánky, které uvnitř naplníme mrkví, a tou nešetříme!. Bochánky podmastíme sádlem, na plech dáváme řídce, aby se bochánky nespekly – podle velikosti plechu 3×4 nebo 4×5. Na plechu je necháme chvíli kynout, pak lehce zmáčkneme, vršek potřeme zbylým bílkem a posypeme celým mákem.

Upečeme a vychladlé mrkvánky potřeme na posypaném vršku přehřátým nebo napůl rozpuštěným máslem (aby neztékalo) a hojně posypeme moučkovým cukrem s přimíchaným vanilkovým cukrem.

Z tohoto množství je asi 60 mrkvánků – podle velikosti i více.

Těsto

Náplň

Na posypání


© 2003–2024 HASOFT nahoru
Můžeme prosím pracovat s cookies, abychom věděli, jak nám web funguje?